kattenmandjes

De slaapplekjes van je kat


Dat is nou iets waar ik soms echt jaloers op kan worden; een slapende kat! Een ontspannen kat kan zo heerlijk languit liggen slapen. Je wil dan ook niet weten hoeveel foto's er op mijn telefoon staan van mijn slapende katten ;-)

Een kat slaapt gemiddeld zo'n 16-20 uur per dag. Een kitten zelfs wel 20-24 uur per dag en ook oudere katten slapen vaak meer. Dit wil niet zeggen dat de kat lui is, het is juist heel slim! In de natuur moeten katten jagen om aan hun eten te komen. Door veel te slapen sparen ze energie en zijn ze alert wanneer er een prooi op hun pad komt. En natuurlijk...de kat bij u in huis is geen wilde kat, maar daar stammen ze wel vanaf en dit vele slapen zit dus nog steeds in hun genen.

Slapen en rusten doen katten het liefst opzachte kleedjes of in knusse mandjes. Lekker warm en het liefst met keuze uit verschillende plekjes.Zo kunnen ze gedurende de dag toch alles in de gaten houden.
Zorg dus liefst voor verschillende slaap plekjes in huis. Niet alleen verdeeld door het huis, maar ook meerdere soorten slaapplekjes. Zo ligt de kat het ene moment liefst op een kleedje in de zon en het andere moment verscholen in een holletje. Plekjes ergens hoog, zodat je kat alles goed kan overzien zal extra gewaardeerd worden. Maar ook een mandje op de warme vloerverwarming kan uitnodigend zijn.

Op voerpuzzels.nl vind je de natuurlijke kattenholletjes, kattenmandjes en kattenkleedjes van Be*Yoona. Handgemaakt in Kathmandu, Nepal van 100% zuiver schapenwol. Het Nepalese viltatelier werkt volgens de fairtrade principes, met eerlijke lonen, prettige werktijden en een fijne werksfeer.
Voor mij geen moeilijke keus om deze mandjes te gaan verkopen!