krabben

Waarom krabt mijn kat?

Krabben is voor katten natuurlijk gedrag en heeft meerdere functies.

Door te krabben aan stevig materiaal kunnen katten hun oude versleten nagelhoesjes verwijderen. Vooral binnen katten zullen een plek in huis nodig hebben voor hun nagels. Daarnaast traint de kat de spieren in zijn voorpoten door het krabben. Katten laten graag in iedere ruimte waar ze komen hun geur achter om hun territorium af te bakenen. Deze geur blijft niet lang hangen, dus geven ze regelmatig opnieuw hun geur af. Aan de onderzijde van hun poten, tussen de voetzooltjes, hebben katten geurklieren zitten. Door te krabben zetten ze hiermee hun geur af, om zo hun territorium af te bakenen en andere katten te laten weten dat zij hier zijn geweest. 

Spanning afreageren doen katten ook door te gaan krabben. Frustratie door een dichte deur, conflicten met buurkatten. Door te krabben verminderen ze hun stresslevel.

Katten hebben een voorkeur voor verticaal of horizontale oppervlakte om te krabben en kiezen een stevige ondergrond die de kracht van het krabben aan kan. Bijvoorbeeld een boomstam of stuk hout. Katten die niet of maar weinig buiten komen kiezen graag meubels, de trap of de deurstijl of muur naast de deuropening.

Natuurlijk houd iedereen liever het huis en de meubels netjes…..Zorg daarom in iedere ruimte voor een aantrekkelijke krabplek, met minimaal 1 plaats in huis met een paal waarin ze ook kunnen klimmen en zeker waaraan ze zich languit kunnen uitrekken om te krabben. Zet deze krabmogelijkheden op strategische plaatsen in de vertrekken. Zodra een kat een ruimte binnen komt, willen ze het liefst direct hun geur kwijt kunnen. Dit verkleint de kans op krabben aan uw meubels. Zorg in ieder geval voor minstens 1 grote krabmogelijkheid in huis. Een krabtoren, krabpaal of grote krabplank waar de kat, naar behoefte, horizontaal of verticaal aan kan krabben en zich daarbij languit kan uitrekken.
 

Naast een grote hoge krabpaal zijn katten op gek op kartonnen krabplankjes. De geur van karton vind de kat aantrekkelijk en karton neemt snel lichaamswarmte aan, waardoor het tevens een fijn plekje is om op te liggen. De krabmeubels van District70 zijn stylvol in ieder interieur door de natuurlijke materialen en leuke vormgeving. Grote krabpalen en krabtonnen staan momenteel niet in de webshop. Deze worden op termijn toegevoegd aan het assortiment.

District 70 Rocking cardboard Small

District 70 Rocking cardboard Small

49,95

Een lekker plekje voor je kat, om zich aan te krabben, om mee te spelen en heerlijk lui op te lig.....

District 70 arch cardboard Small

District 70 arch cardboard Small

34,95

Een lekker plekje voor je kat, om zich aan te krabben, om mee te spelen en ook heerlijk lui op te.....

District 70 double wave cardboard Small

District 70 double wave cardboard Small

39,95

Een lekker plekje voor je kat, om zich aan te krabben, om mee te spelen en  heerlijk lui op .....

District 70 Whirl wit

District 70 Whirl wit

7,95

De WHIRL van District70 is speciaal ontworpen om het jachtinstinct van binnenkatten te stimuleren. M.....

District 70 Spy wit

District 70 Spy wit

9,95

Om het jachtinstinct van binnenkatten te stimuleren heeft District70 deze SPY ontworpen. Maar natuur.....