Hoeveel slaapt een kat

Hoeveel slaapt een kat

Hoeveel slaapt een kat

Hoeveel slaapt een kat

Geplaatst op 16-3-2021 door


Katten slapen veel....


Dat is nou iets waar ik soms echt jaloers op kan worden; een slapende kat!  Je wil dan ook niet weten hoeveel foto's er op mijn telefoon staan van mijn slapende katten ;-)
De meest gekke manieren om te slapen hebben katten soms. Dat geeft wel aan dat ze zich goed kunnen ontspannen. Maar lang niet altijd liggen mijn katten er zo super relax bij hoor!
Vaak lijkt het alsof ze slapen. Probeer ik de la met kattensnoepjes te openen, dan blijkt dat ze deden alsof! Want voor je het weet staan ze naast je om wat lekkers te miauwen.

 

Hoeveel slaapt een kat normaal?


Een kat slaapt gemiddeld zo'n 16-20 uur per dag. Een kitten zelfs wel 20-24 uur per dag en ook oudere katten slapen vaak meer. Volwassen katten kunnen het meestal af met een paar uurtjes minder.
Katten zijn het merendeel van de dag tijdens het slapen wel alert, let maar eens op hun oren en ook hun neus is gewoon wakker!

De echte diepe slaap is meestal maar kort. De rest van de tijd rusten ze en houden zo toch alles in de gaten.
Dit wil niet zeggen dat de kat lui is, het is juist heel slim! In de natuur moeten katten jagen om aan hun eten te komen. Door veel te slapen sparen ze energie en zijn ze alert wanneer er een prooi op hun pad komt.

En natuurlijk...de kat bij u in huis is geen wilde kat, maar daar stammen ze wel vanaf en dit vele slapen zit dus nog steeds in hun genen.

 

Waar slapen katten het liefst?


Dit slapen en rusten doen katten het liefst in zachte holletjes en lekker warm. Zachte mandjes van schapenwol, zoals de Be*Yoona kattenholletjes nemen de geur van je kat aan en hun losse haren vilten vast aan het mandje. Zo word het echt een eigen plekje. Maar ook kartonnen dozen of krab-en speelmeubels zijn bij veel katten favoriet door hun goede isolerende werking.

Een tevreden kat heeft graag verschillende slaapplekjes in huis. Niet alleen verdeeld door het huis, maar ook meerdere soorten slaapplekjes. Zo kunnen ze gedurende de dag toch alles goed in de gaten houden.

Je kat ligt het ene moment liefst op een kleedje in de zon en het andere moment verscholen in een holletje. Een plekje ergens hoog op een kast en een mandje waar ze naar buiten kunnen kijken, om tussendoor het territorium te kunnen overzien vinden ze ook heel prettig

En let maar eens op, daar waar jij bent, is je kat ook graag. Verplaats jij je in huis dan volgt je kat al snel om bij jou in de buurt verder te slapen. Dus zorg dat ook op kantoor een mandje klaar staat wink

Heb je meerdere katten in huis? Zorg dan dat de slaapplekken ook van meerdere kanten te bereiken zijn, zodat de ene kat de toegang niet kan blokkeren voor de andere kat.

 

Dit hebben katten nog meer nodig

De verschillende fijne slaapplekjes zorgen dat je kat goed kan slapen en rusten. Dat is één van de basisbehoeften voor een gezonde en gelukkige kat. Check ook de andere basisbehoeften die een kat nodig heeft in de volgende blog!
 

basisbehoefte kat

Reacties

Recente berichten
post image
Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking
Een voerpuzzel is niet alleen als mentale verrijking voor je kat. Ook kan het je kat helpen tijdens het afvallen....
post image
waarom krabt mijn kat?
waarom krabt een kat aan de meubels? Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis en meubels niet gesloopt worden door het gekrab van de kat?...
post image
Voerpuzzels ook geschikt voor natvoer
Sommige voerpuzzels zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met natvoer, andere puzzels zijn ontworpen voor brokjes. Welke voerpuzzels zijn geschikt voor beide?...
post image
Verminder vuurwerkangst bij je kat
Een fijnere oud en nieuw voor je kat met deze tips! Verminder vuurwerkangst bij je kat...
post image
Top 15 Veilige planten voor katten
Veel planten zijn giftig voor katten. Gelukkig zijn er ook een heel aantal prachtige planten die wel veilig zijn voor je kat...