Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking

Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking

Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking

Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking

Geplaatst op 17-2-2021 door



Voerpuzzels; voedselverrijking voor je kat en meer!

Uit diverse onderzoeken bij dieren blijkt dat zij vaak de voorkeur geven aan eten waar ze moeite voor moeten doen. Dus niet eenvoudig vanuit een volle voerbak eten, maar net als in de natuur werken voor hun voedsel. Om aan die eetbehoefte te voldoen zijn er voerspeeltjes en voerpuzzels om je kat op een andere manier te laten eten.

 


Waarom een voerpuzzel? 

 

Een voerpuzzel maakt het moeilijker voor je kat om bij zijn eten te komen. Voedselpuzzels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van gemakkelijke puzzels tot ingewikkeld of uitgebreide voerpuzzels die verschillende gradaties bieden in één spel. Een voerspeeltje zoals een bal met gaatjes waar brokjes uitvallen door de bal te bewegen is een mooi begin. Je kat leert dat hij of zij tegen de bal moet tikken, zodat er brokjes uit vallen. De moeilijkere puzzels hebben kleine tunneltjes, diepe vakjes om brokjes uit te vissen of zelfs vakjes die eerst geopend moeten worden om bij het eten te kunnen.de meeste katten spelen graag met een voerpuzzel



Een voerpuzzel als voedselverrijking

Een voerpuzzel is een vorm van voedselverrijking voor je kat. Je kat word uitgedaagd moeite te doen voor zijn voer, zoals ze ook in de natuur niet een kant en klaar bakje voer gepresenteerd krijgen.
Je kat wordt beloond met brokjes door het werken met de voerpuzzel. Het vakje openen zorgt voor een kleine voerbeloning of het tikken tegen de voerbal zorgt voor wat brokjes.
Vooral verveelde en/of slimme katten zijn vaak blij met iedere verrijking en kun je hier op een fijne manier mee uitdagen.




bied je kat voerspeeltjes als verrijking en beloning
Voerpuzzels: een gezonde manier van eten

Eten vanuit een voerpuzzel is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat je kat langzamer eet, wat de kans op schrokken en overgeven vermindert. Daarnaast gaat het verveling tegen, geeft eten vanuit een voerpuzzel je kat mentale uitdaging en daardoor kan het stress verminderen.

Ook voor katten met overgewicht zijn voerpuzzels een goede ondersteuning in het afvallen. Doordat er meer moeite gedaan moet worden voor het voedsel, beweegt de kat meer en raak eerder verzadigd door de vertraagde manier van eten.
Deze manier van ondersteuning bij het afvallen van je kat is dan ook een beter methode dan uitsluitend minder eten geven. Minder eten leidt eerder tot frustratie doordat je kat vaak honger heeft.




 
activityboard, denkspel, voedselpuzzel, voerpuzzel, voerspeeltje, voedselverrijking, overgewicht

Reacties

Recente berichten
post image
Voerpuzzels; Niet alleen als voedselverrijking
Een voerpuzzel is niet alleen als mentale verrijking voor je kat. Ook kan het je kat helpen tijdens het afvallen....
post image
waarom krabt mijn kat?
waarom krabt een kat aan de meubels? Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis en meubels niet gesloopt worden door het gekrab van de kat?...
post image
Voerpuzzels ook geschikt voor natvoer
Sommige voerpuzzels zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met natvoer, andere puzzels zijn ontworpen voor brokjes. Welke voerpuzzels zijn geschikt voor beide?...
post image
Verminder vuurwerkangst bij je kat
Een fijnere oud en nieuw voor je kat met deze tips! Verminder vuurwerkangst bij je kat...
post image
Top 15 Veilige planten voor katten
Veel planten zijn giftig voor katten. Gelukkig zijn er ook een heel aantal prachtige planten die wel veilig zijn voor je kat...